Um pedacinho do paraíso em uma tarde de domingo/ A piece of heaven on a Sunday afternoon




Cornmeal cake is a very typical brazilian recipe.One can eat it with guava jam, cheese, fennel seeds and orange. This sponge cake is simply amazing, it just melts in the mouth and the first bite takes you straight to heaven! We hope you'll enjoy this easy and quick recipe.

Cornmeal sponge cake


4 eggs (egg whites and yolk separated)
2 cups sugar
½ cup vegetable oil
1 cup warm milk
1 cup cornmeal flour
1 cup plain flour
1 tbsp baking powder
1 tsp fennel seed
Caster sugar and cinnamon for garnish

Butter a medium round cake tin and preheat oven to 350°F. In a food mixer bowl, beat egg whites until stiff and set aside. In the food mixer bowl, beat sugar, egg yolk and oil until light and fluffly. Alternaly add warm milk and sifted cornmeal flour and plain flour and beat until the mixture is well combined. At last, mix in carefully beaten egg whites, fennel seeds and baking powder. Bake until golden brown for about 30 minutes. Let it cool. Sprinkle with sugar and cinnamon.

Pão de ló de fubá

4 ovos (claras e gemas separadas)
2 xícaras de açúcar
½ xícara de óleo vegetal
1 xícara de leite morno
1 xícara de fubá peneirado
1 xícara de farinha de trigo peneirado
1 colher (sopa) de fermento em pó
1 colher (chá) de erva-doce
Açúcar e canela para polvilhar

Unte uma forma redonda média e preaqueça o forno a 180ºC. Na batedeira, bata as claras em neve até ficarem firmes. Reserve. Na batedeira, bata as gemas, o açúcar e óleo até esbranquiçar levemente. Adicione o leite, o fubá e a farinha alternando até a massa ficar homogênea. Por último, acrescente as claras em neve delicadamente, a erva-doce e o fermento. Não misture demais para não tirar o ar da massa! Leve para assar por aproximadamente 30 min ou até dourar levemente. Deixe esfriar e polvilhe o açúcar com a canela.

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